Tarihçe

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, tarihine baktığımızda, 1924 yılında Aksaray'ın Vilayet statüsü almasıyla birlikte kurulmuştur. Bu tarihten itibaren, 01 Haziran 1933 tarihine kadar faaliyetlerini Vilayet Odası olarak sürdürmüş, ardından vilayetliğin geri alınmasıyla birlikte Kaza Odası olarak faaliyetlerini devam ettirmiştir. Aksaray, 1989 yılında yeniden Vilayet statüsüne kavuşmuş ve 1950 yılında yürürlüğe giren 5590 sayılı Kanun'un kabul edilmesinden bu yana meslek kuruluşu olarak faaliyetlerine devam etmiştir.

Oda, 1948 yılından günümüze kadar faaliyetleri ile ilgili belgeleri titizlikle tutmuştur. Bu belgeler arasında, il merkezi olan Aksaray'ın yanı sıra Ortaköy, Eskil, Güzelyurt, Gülağaç, Ağaçören, Sultanhanı ve Sarıyahşi ilçelerindeki tacir ve sanayicilerin ticaret sicil işlemleri de bulunmaktadır. Oda, bu bölgelerdeki ticaret ve sanayi faaliyetlerini düzenlemek, desteklemek ve geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, bölgedeki ticaretin ve sanayinin gelişimine katkıda bulunmak için çeşitli faaliyetler yürütmekte, üyelerine danışmanlık hizmetleri sunmakta ve iş dünyasının çeşitli ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Bu çerçevede, ticaret sicil işlemleri, belgelendirme hizmetleri, eğitim programları ve sektörel çalışmalar gibi faaliyetler yürütülmektedir. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve ticaretin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak için çalışmalarına devam etmektedir.