• |

TEKSTİL ÜRETİCİLERİ VE ATSO’DAN ANLAMLI PROJE

Eklenme Tarihi : 22-02-2024

TEKSTİL ÜRETİCİLERİ VE ATSO’DAN ANLAMLI PROJE

Aksaray Tekstil Üreticileri ve Konfeksiyoncular Derneği, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sosyal hizmet kapsamında yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki tekstil fabrikalarında üretilen ürünlerden arta kalan kumaşlar fabrikalardan alınarak Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde işleniyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleşiyor.

Türkiye’de bir ilk olan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Aksaray Tekstil Üreticileri ve Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Ahmet Kulak, yaptığı açıklama da; “Türkiye’de tekstilin önemli merkez illerinden birisi olan Aksaray’da sosyal anlamda bir projeyi hayata geçiyoruz.

Proje kapsamında ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil firmalarımızdan üretim dışı olan ve atılacak kumaşları topluyor, Aksaray Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize teslim ediyoruz. Toplanan kumaşlar Meslek Lisemizin Moda ve Tasarım atölyesinde işlenerek onlarca çeşit yeni giyim ürününe dönüştürülüyor. Bu ürünlerde başta ihtiyaç sahipleri olmak birçok depremzede vatandaşımıza hediye edilmektedir. Türkiye’de bir ilk olan ve örnek teşkil eden bu projemize şu anda birçok tekstil fabrikamız destek vermektedir. Bu sayının hızla artış göstermesi ve destek veren fabrikalarımızın sayısının artmasını umuyoruz. Bu kapsamda böylesine anlamı bir projenin hayata geçirilmesi emeği olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamıza, Aksaray Tekstil Üreticileri ve Konfeksiyon Derneği Üyelerimizden Çam Tekstil, Endüstri Tekstil, Batı Anadolu Tekstil ve Aksaray Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Yönetimine teşekkür ediyorum” Dedi.