• |

ATSO HEYETİ ROMANYA’DA ŞEHİTLİĞİMİZİ ZİYARET EDİP ÇELENK BIRAKTI

Eklenme Tarihi : 06-11-2023

ATSO HEYETİ ROMANYA’DA ŞEHİTLİĞİMİZİ ZİYARET EDİP ÇELENK BIRAKTI

Erasmus Projesi kapsamında Romanya’ya giden Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İsmail Başer, Yönetim Kurulu Üyesi Enver Şanlı ve Genel Sekreter Murat Yılmaz, firma ziyaretleri ve ikili görüşmeler gerçekleştirirken, Bükreş’te bulunan Türk Şehitliğini de ziyaret edip çelenk bıraktı.

Program hakkında açıklamalarda bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, yaptığı açıklama da; “Odamızın yürüttüğü Erasmus projesi kapsamında Romanya’nın başkenti Bükreş’te firma ziyaretleri ve ikili görüşmeler yaparak Aksaray’ı tanıtıyor ve yatırımcıları Aksaray’a davet ediyoruz.

Ziyaretlerimiz de Romanyalı firma yetkililerine şehrimizin sanayi anlamında potansiyeli, stratejik konumunu ve tarihinden bahsederek gerekli tüm bilgi paylaşımlarını yerine getiriyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında Bükreş’te bulunan şehitliğimizi ziyaret ederek Ecdadımızın bu bölgede Müttefik Ordu olarak başarılı muharebeler yaptığını 42 bin kişilik mevcudundan 19 bin 100'ünü şehit verdiğini biliyoruz. 400 şehidimiz isim isim tek kabirlerde, 535 şehidimiz de toplu kabirde yatmaktadır. Tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Ecdadımızın izlerini gerek şehitlikte gerekse Romanya'daki Osmanlı eserlerinde bir kere daha gördük ve nasıl büyük bir medeniyetin varisleri, mirasçıları olduğumuzu bir kez daha hissettik, duygulandık, millet olarak sorumluluğumuzun ağırlığını hissettik. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” Dedi.