• |

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ 8 MART DÜNYA KADIN GÜNÜNÜ KUTLADI

Eklenme Tarihi : 07-03-2024


Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımızın, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük ölçüde pay sahibi olduklarını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yaptığı açıklama da; “Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan fedakâr, cömert, gözü pek kadınların torunları günümüzde de aynı rolü üstlenmişlerdir. Kültür ve geleneklerimizin, milli ve manevi değerlerimizin, sonraki nesillere aktarılmasında şüphesiz kadınlarımızın rolü büyüktür.

 

Türk tarihine bakıldığında Türk kadını daima baş üstünde tutulmuş, kadına her zaman değer verilmiştir. Özellikle Atatürk devrimleri ve ilkeleri ile aydınlanan Türkiye Cumhuriyeti'nde birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara demokratik hakları verilmiş, kadınlar sosyal hayatta hak ettikleri yerlerini almıştır. Nene Hatun'dan, Kara Fatma'ya, Halide Edip'ten Sabiha Gökçen'e cesaretleri, yürekleri, fedakarlıkları ile tarih yazan kadınlarımızı Bahriye Üçok'lar, Türkan Saylan'lar izlemiş ve ülkemiz her alanda kadınlarımızın omuzlarında yükselmiştir.

 

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da kadınlarımız, ülkemizde geleceğe güven ve umutla bakmamızı sağlayacak ana aktörler olacaktır. Her yıl dünya çapında 8 Mart günü İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

 

Bu vesile ile Kadınların erkeklerle eşitliğinin savunulduğu, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlandığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü, TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulunun düzenleyeceği programla 8 Mart Cuma günü Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızın konferans salonunda düzenlenecektir. Tüm halkımıza da kadın girişimciler kurulumuzun düzenleyecek olduğu programa davet ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum” Dedi.